Trustpilot

Roséguld boots

Roséguld glittriga boots

Snygga glittriga roséguld av hög kvalitet. Försedd med fuskpäls upptill för att minimera risk för skav. Skyddar hästen väl.


För mer information, se nedan.   

 


Glitterboots i färgen roséguld

Glittra fint på dressyrbanan eller i skogen med våra roséguldiga kvalitetsboots! (Observerar att bootsen i roséguld skiljer sig i nyans mot benskydden.) Roséguld är så fint och framför allt tillsammans med svart. Tillverkade i PU-läder för bästa passform och komfort. Försedda med mjuk fuskpäls upptill för att förhindra skav runt hästens ben. Bootsen skyddar hästen mot broddtramp vintertid och balltramp vid vardagsridning. Kardborrebandet är rejält tilltaget och förslutningen har dubbla sömmar för att ge en bra hållbarhet. Vi lämnar 100% glitter garanti! Matcha dina boots med våra glitter strykkappor eller benlindor i samma färg. Köp dina roséguldiga kvalitetsboots nu och glittra på dressyrbanan!

Material i bootsen

Bootsen är tillverkade i mjukt PU-läder (PU-läder är en form av konstgjort läder). Vi har försett bootsen  med härligt mjukt svart fuskpäls upptill i 100% polyester för att förhindra att bootsen skall skav runt hästens ben. För den som gillar glitter så kan vi garantera att du kommer glittra. Vi har försökt visa samtliga färger så bra det går på våra bilder som ligger på hemsidan, men observera att det är alltid svårt att återge en exakt färg på en bild. Färgerna på produkterna kan skilja sig lite från bilden mot verkligheten.

Storleksguide boots

Idag finns bootsen i två olika storlekar. Välj mellan full för stor häst eller lite kraftigare häst samt storleken COB som fungerar bra för C-D ponnyer samt lite ädlare mindre hästar. Vår rekommendation är att använda full till alla stora hästar om den inte är väldigt ädle och COB för mer nätta hästar exempelvis fullblod samt ponnyer. På hemsidan under röda boots ser ni en C-ponny som bär storlek COB.

Mått på bootsen

Nedan ser ni en mått tabell för våra boots.

Beskrivning
COB /Full
Höjd på bootsen med päls
11 cm / 12 cm
Höljd på bootsen utan päls
9cm / 11 cm
Omkrets runt hästen ben / karled
23cm / 26cm
Omkrets längst ner runt hoven  mot marken
49cm / 51cm


Tvätt och skötselråd av bootsen

För att bibehålla ett fint utseende så borsta alltid av bootsen från smuts  samt lera varje gång du använt dem. Är det kraftigt nedsmutsade kan du med fördel skölj av dem. Använt ljummet vatten och en svamp, häng sedan upp dem snyggt och prydligt på tork.

För att inte riskera att förstöra glittret rekommenderar vi enbart handtvätt av våra glitterprodukter. 

Varför använder man boots?

Många använder boots när det rider då en del hästar har en förmåga att trampa sig med bakbenen på frambenen. Vintertid är det även väldigt vanligt att använda boots för att förhindra broddtramp vilket kan förorsaka riktigt fula sår.

Vi använder alltid boots när vi kör vår häst i transporten tillsammans med benskydd då han inte gillar att bära höga transportskydd. Så även vid transport så kan boots vara ett bra alternativ till transportskydd om hästen inte gillar transportskydden.

Sen finns det självklart en del som rider med boots bara för att man tycker det är snyggt.


Design By Jakida

Vi designar och testar alla våra produkter själva. Det gör att vi har väldigt bra kontroll på vad vi säljer och vi vet att produkterna håller hög kvalitet. Vi är stolta över vårt sortiment och hoppas att Ni gillar det. Är Ni nyfikna läs mer under fliken "om oss" Org. nr:740804-1627 Momsreg nr: SE740804162701

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Nets

© 2024 Design By Jakida Powered by Quickbutik