Trustpilot

Vilka boots skall man välja

Hur väljer man rätt boots till sin häst eller ponny?

Hur väljer man rätt boots till sin häst eller ponny? Det finns en uppsjö av olika boots i dagsläget och det är inte alltid lätt att välja vad man skall ha. Vi tycker att man alltid skall utgå ifrån vad hästen behöver och inte vad man själv vill ha.

Vad skall man tänka på när man väljer boots

Vi tycker det är viktigt att man väljer boots som sitter bra på hästens ben och inte skaver. På alla våra boots har vi valt att ha fuskpäls 100% polyester upptill för att det skall ge en skön känsla för hästen och minimera risken för skav. Vi har även valt att ha en bred kardborre förslutning som är sydd med dubbla sömmar. då det oftast är förslutningen som går sönder på boots. Det är bättre att betala lite mer för bootsen och få en hög kvalitet än billiga lågpris boots som oftast går sönder direkt. 


Varför använder man boots?

Boots sitter längst ner, runt hästens hov. 

Boots används för att förhindra balltramp. Vintertid skyddar boots även väldigt bra mot broddtramp. 

Vilket material använder man till boots?

Boots finns antingen i PU-läder, gummi eller neopren. Skall man ha rena boots i hagen skulle vi rekommendera att man går på gummiboots då det är enkla att hålla rena och är billigast. Vid ridning hade vi valt boots i PU-läder som garanterat är det snyggaste om man gillar design. Neopren boots skulle jag själv avstå ifrån då jag tycker att det oftast har en väldigt dålig passform och håller dålig kvalitet.  

Gillar du boots med glittertitta i så fall på vår sida. Vårt huvudfokus på all utrustning är "Ride and shine" vilket innebär att ekipage som väljer våra produkter glittrar lite mer än alla andra ekipage. Vi har valt att tillverka våra boots i PU-läder med fuskpäls runt hästens ben för att minimera skav. 

Vår rekommendation är att inte använda boots vid hoppning. Anledningen till det är att man vill att hästen skall lyfta på benen om den slår i en bom. Att den fortsätter att vara rädd om sina fötter. Om man använder boots så dämpar det effekten när hästen slår i en bom och det är lätt att hästen förblir orädd för bommarna.

Dressyrtävlingar

Ni vet väl att när man tävlar dressyr är det förbjudet att gå in på banan och göra sin start med benskydd, strykkappor, damasker, benlindor och boots på. Det är helt okej att  rida fram med benskydd på men väl inne på banan måste du ha tagit av benskydden. Vid prisutdelning får hästen bära benskydd.  


Design By Jakida

Vi designar och testar alla våra produkter själva. Det gör att vi har väldigt bra kontroll på vad vi säljer och vi vet att produkterna håller hög kvalitet. Vi är stolta över vårt sortiment och hoppas att Ni gillar det. Är Ni nyfikna läs mer under fliken "om oss" Org. nr:740804-1627 Momsreg nr: SE740804162701

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Nets

© 2024 Design By Jakida Powered by Quickbutik