Trustpilot

Svarta boots

Svarta glittriga boots

Snygga stilrena diskreta svarta glitter boots, försedda med fuskpäls för att minimera skav. Sitter perfekt runt hästens hov.


 


Diskreta svarta glittriga boots 

Svarta stilrena praktiska boots som glittrar fint i solljus. Svart är alltid svart och när det gäller boots som ofta blir väldigt smutsiga så är svart otroligt praktiskt. Men vi vill gärna addera till något extra så med våra svarta boots har vi adderat lite glitter som gnistrar otroligt fint i solljus.

Matcha gärna våra kvalitetsboots med svarta fleecelindor med glitterspännen eller varför inte våra välventilerade benskydd. Rider du dressyr kan du med fördel även addera till något av våra fina dressyrschabrak. Eftersom svart går till alla färger så kan du välja fritt bland färgerna på schabraken och ändå få till en perfekt matchning.

Materialval på bootsen

Våra svarta snygga glittriga kvalitetsboots som gnistrar otroligt fint i solljus är tillverkade i PU-läder (konstgjort läder) och har en med mycket bra passform. Upptill har vi försett bootsen med riktigt mjuk svart fuskpäls tillverkad i 100% polyester för att ge hästen en skön mjuk känsla och för att förhindra skav runt hästens ben. Bootsen försluts enkelt med hjälp av brett kardborreband som är sydd med dubbla sömmar för att ge maximal hållbarhet. Ovanpå förslutningen sitter vår fina logotype.

Varför använder man boots?

En del använder boots för att det är snyggt men boots har även en funktion. Bootsen skyddar hästen väl vintertid mot elaka broddtramp. En del hästar är duktiga på att kliva på sig själva framför allt om det rör sig stort. Då kan det vara en fördel att rida med boots framför allt på frambenen för att minimera risken för balltramp. En del hästar använder även boots i hagen för att inte trampa av sig skorna. Om man behöver använda  boots i en lerig hage är vår rekommendation att man använder boots som är tillverkade i ren gummi.

Storleksguide på våra boots

Vi har tillverkat våra boots i två storlekar. Finns i full och COB. Vi rekommenderar att man väljer full för stor häst och COB för fullblod, araber eller C-D ponnyer. Vår häst är 157cm hög och han kan bära både full och COB. För mer exakta mått se storlekarna nedan. Observera att alla mått är cirka mått och det kan skilja sig något från verkligheten. 

Beskrivning
COB /Full
Höjd på bootsen med päls
11 cm / 12 cm
Höljd på bootsen utan päls
9cm / 11 cm
Omkrets runt hästen ben / karled
23cm / 26cm
Omkrets längst ner runt hoven  mot marken
49cm / 51cm


Tvätt och skötselråd av boots  

Borsta av bootsen varje gång du använt dem om det finns behov. Är det leriga eller väldigt smutsiga kan du med fördel skölja av dem under rinnande ljummet vatten. Blöta boots skall alltid hängas upp på tork. Det går bra att hantvätta bootsen men undvik maskintvätt då det kan skada glittret. Följer du dessa tvättråd kommer du bibehålla dina boots i fint skick under en väldigt lång tid framöver.


Design By Jakida

Vi designar och testar alla våra produkter själva. Det gör att vi har väldigt bra kontroll på vad vi säljer och vi vet att produkterna håller hög kvalitet. Vi är stolta över vårt sortiment och hoppas att Ni gillar det. Är Ni nyfikna läs mer under fliken "om oss" Org. nr:740804-1627 Momsreg nr: SE740804162701

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Nets

© 2024 Design By Jakida Powered by Quickbutik