Trustpilot

Glittriga boots

Försedda med fuskpäls för att minimerar risken för skav och bidrar till en skön känsla. Boots minskar risken för brodd och balltramp.   


Bootsen skyddar hästen mycket väl mot broddtramp vintertid och mot balltramp året om. Bootsen är försedda med en mjuk fuskpäls upptill för att förhindra eventuella skav runt hästens ben. Vi upplever att en del boots på marknaden har en klen förslutning och att dessa ofta går sönder. Vi har därför valt att ha en bred kardborreförslutning på våra boots som är sydd med dubbla sömmar för bästa hållbarhet. Matcha gärna bootsen med våra välventilerade glitter strykkappor. 

Storlek på våra boots

Bootsen finns i två storlekar, COB för ponny / mindre hästar och full för stora hästar. Har du en ädel häst kan du med fördel välja storleken COB på våra boots. Vår häst som är med på många bilder är en liten stor häst på 157cm. Han kan ha både COB och full. 

Materialval 

Vi har valt att tillverka våra boots i glittrande PU-läder som är en form av konstläder. Vi kan verkligen utlova 100% glittergaranti för våra boots. Med det menar vi att Ni kommer inte bli besvikna. Högst upp på bootsen har vi valt att tillsätta fuskpäls. Dels för att ge hästen en behaglig känsla när man använder bootsen, men också för att minska risken för eventuella skav. För att bibehålla bootsen i ett fint skick rekommenderar vi Er att alltid borsta av bootsen efter användning med en mjuk borste. Eventuellt om det är kraftigt nedsmutsade skölj av bootsen under ljummet vatten. Häng alltid upp boots på tork efter. 

Hur tvättar man våra boots

Bootsen går att tvätta i maskin men använd ej blekmedel eller sköljmedel. Bootsen tvättas i max 30 grader annars finns det risk för att glittret släpper. Kom ihåg att alltid försluta alla kardborreband på bootsen innan ni tvättar bootsen annars kan kardborrebandet förrtöra bootsen och eventuellt annan tvätt som ligger i maskinen.   

Tänk även på att skona tvättmaskinen när du tvättar boots eller benskydd. Borsta allt bort allt hår som sitter fast på bootsen och tvätta alltid bort all lera innan du lägger bootsen i tvättmaskinen. Annars finns det en risk att tvättmaskinen med tiden går sönder.

Vi har valt att bara ta fram boots med glitter då vi älskar att sticka ut. Glitter ger en sån otrolig effekt vid vissa tillfällen framför allt om det är en riktigt solig dag eller om du rider med bra belysning. 

Special beställ valfri färg 

Men självklart kan vi tillverka boots i material som inte glittrar. Har ni specifika önskemål om andra färger, annat material eller behöver udda storlekar på bootsen så hör av er till oss. Till och från tillverkar vi produkter efter måttbeställning eller färgbeställning.. Observera bara att vi inte kan lämna öppet köp på specialbeställda varor eller färganpassningar som inte finns i vårt ordinarie sortiment. Vill Ni så kan vi även beställa boots i äkta läder. Hör av Er i så fall.

Vid special beställning på boots får Ni räkna med en leveranstid på cirka en till två månader. Det beror lite på vart i cykeln vi ligger för tillfället. Viss del betalas även i förskott vid specialbeställningar då vi inte lämnar öppet köp för specialbeställda varor.

Design By Jakida

Vi designar och testar alla våra produkter själva. Det gör att vi har väldigt bra kontroll på vad vi säljer och vi vet att produkterna håller hög kvalitet. Vi är stolta över vårt sortiment och hoppas att Ni gillar det. Är Ni nyfikna läs mer under fliken "om oss" Org. nr:740804-1627 Momsreg nr: SE740804162701

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Nets

© 2024 Design By Jakida Powered by Quickbutik