Trustpilot

Välventilerade strykkappor

Som effektivt släpper igenom värme och andas. Tillverkade i Mesh-tyg och äkta läder, som ger ett mjukt och följsamt skydd med perfekt passform. 


Våra välventilerade benskydd

Våra strykkappor är tillverkade för dig som är mån om din häst och rädd om hästens ben. Vi har tagit fram välventilerade benskydd som är tillverkade i Mesh-tyg som effektivt släpper igenom fukt och värmen. Materialet som vi använder i våra benskydden andas mycket väl och risken för att hästens ben skall överhettas minimeras kraftigt varma dagar. Våra benskydd är inte bara välventilerade utan det är även väldigt mjuka vilket gör att det följer hästens ben och ger en perfekt passform. 

Vi har med omsorg valt materialet i våra strykkappor och utgått ifrån hästens bästa. Våra benskydd är tillverkade av högkvalitativt Mesh-tyg som på ett aktivt sätt släpper igenom fukt och värmen. Materialet i benskydden andas mycket väl och risken för överhettning av hästens ben minimeras kraftigt varma dagar. För att ge benskydden ett exklusivt utseende har vi valt att förse dem med glitterspännen i olika färger som gnistrar otroligt fint i solljus. Vi kan verkligen utlovar 100% glitter garanti på våra välventilerade benskydd. Matcha gärna benskydden med våra glitter boots. 

Vikten av välventilerade strykkappor

Varför är det viktigt att använda välventilerade strykkappor? Det många inte  vet om eller tänker  på är att när hästen arbetar så utsöndrar hästens ben värme. Om man då rider med icke välventilerade benskydd så stänger man in värmen runt hästens ben. Det gör att fibrerna i senvävnaden kan ta skada. Så för att minimera risken så bör man varma dagar använda välventilerade strykkappor på hästen som effektivt släpper igenom värme. 

strykkappor

Passformen

Våra benskydd är väldigt lätta, luftiga och följsamma vilket ger en väldigt bra passform. Eftersom benskydden är förstärkta i äkta läder och inte PU-läder (konstläder) som det flesta använder har vi lyckats ta fram ett mjukt benskydd som formar sig väldigt fint runt hästens ben. Om benskydd skulle vara på gränsen till lite högt för en häst som har korta ben eller för brett så gör det inget då benskyddet är mjukt och kommer inte förorsaka skav. Det innebär även att benskyddet kan gå lite omlott utan att hästen kommer känna obehag eller att benskyddet blir klumpigt runt hästens ben. 

Materialval

Benskydden är tillverkade i högkvalitativt Mesh-tyg med mycket god andningsförmåga. Invändigt är benskydden förstärkt med skyddande neopren som effektivt skyddar hästen mot eventuella slag. Där vi anser att slitaget på strykkappor är som störst har vi valt att förstärkt benskydden med äkta läder vilket håller en mycket högre kvalitet än konstläder. Samtliga spännen på benskydden är försedda med glittrande spännen. Benskydd i storleken full samt COB är försedda med tre spännen och för ponny samt kallblod två spännen då dessa skydd är lägre på höjden. 

Eftersom efterfrågan har varit väldigt stor har vi även valt att ta fram våra populära benskydd för shetlandsponnyer. All information och mått på dessa benskydd hittar ni under rubriken i huvudmenyn som heter shetlandsponny. Benskydden för shetlandsponnyer är försedda med två breda glitterspännen för att ge maximalt med glitter även åt det små.

Benskydden är tillverkade i ett material som är välventilerat. Tack vare materialvalet i benskydden håller sig hästens ben svalt en varm dag och risken för överhettning minimeras kraftigt. Vi tror att många inte är medvetna om att tjocka benskydd eller benlindor med tjocka paddar under kan skada hästens ben. När hästen arbetar utsöndras värme från hästens ben. Har man då lindat benen med tjocka paddar eller använder tjocka benskydd med fuskpäls finns den ingen möjlighet för hästen att göra sig av med värmen vilket i sin tur kan skada senvävnaden i hästens ben. 

Tvättråd för bästa hållbarhet

Vi rekommenderar handtvätt för att bibehålla benskydden i fint skick. För mycket tvättande kan leda till att glittret minskar med tiden. Vid stort behov tvätta benskydden i max 30 grader fintvätt och utan blek eller sköljmedel annars finns det risk för att glittret släpper. Var noga med att stänga alla kardborreband på benskydden innan tvätt då det annars kan  förstöra tyget. För bästa hållbarhet borsta alltid av benskydden med mjuk borste efter användning och skölj av eventuellt smuts eller lera. Då behåller du benskydden i ett fint skick under väldigt lång tid.   

Häng med fördel upp benskydden på tork efter tvätt. Benskydden får ej torktumlas. 

Benskydden finns i flera olika storlekar. Från shetlandsponny, ponny, COB upp till stor häst. För kallblodshästar har vi idag en återförsäljare som säljer dessa benskydd. Hör av Er till oss så slussar vi Er vidare.

Har Ni frågor om våra välventilerade strykkappor tveka inte att kontakta oss. Vi svarar så fort vi kan. Vi kan även ta fram specialfärger mot beställning på samtliga benskydd. N kan även läsa vår guide om strykkappor där vi tipsar om vad vi tycker är viktigt vid val at benskydd. Matcha gärna våra välventilerade strykkappor med härligt glittriga boots. 

Design By Jakida

Vi designar och testar alla våra produkter själva. Det gör att vi har väldigt bra kontroll på vad vi säljer och vi vet att produkterna håller hög kvalitet. Vi är stolta över vårt sortiment och hoppas att Ni gillar det. Är Ni nyfikna läs mer under fliken "om oss" Org. nr:740804-1627 Momsreg nr: SE740804162701

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Nets

© 2024 Design By Jakida Powered by Quickbutik