Trustpilot

Blåa glitter boots

Blåa glittriga boots

Fina glittriga blåa boots försedda med svart fuskpäls för att minimera risken för skav. Effektivt skydd mot brodd och balltramp. Glittrar fint i solen.


 


Snygga blåa glitter boots försedda med päls

Beställ glitterfina stilrena kvalitetsboots i mörkblå färg kombinerat med härligt glitter som ger ett väldigt fint lyster soliga dagar. För den som vill kan med fördel matcha det blåa glitter bootsen med våra mörkblåa fleecelindor som har samma blå färg på kardborreförslutningen som bootsen. Vi har även tagit fram våra högventilerade benskydd i samma blå färg där spännerna har samma blå glitterfärg som bootsen. För totalt matchning välj till vårt marinblåa dressyrschabrak med gnistrande strassband längst kanten. Det kommer inte finnas något ekipage som glänser mer vågar vi lova.

Vilket material är bootsen tillverkad av

Våra snygga blåglittriga kvalitetsboots är tillverkade av så kallade PU-läder (som är en form av konstläder). Bootsen har en mycket bra passform och sitter fint på plats när man rider. Hela vårt tema bygger på "ride and shine" vilket innebär att du kommer glittra väldigt fint när du rider, framförallt en dag med strålande sol. Upptill har vi försett bootsen med mjuk fuskpäls som består av 100% polyester. Det har vi gjort för att ge hästen en behaglig känsla och förhindra skav runt hästens ben. Bootsen försluts med ett brett kardborreband som är sytt med dubbla sömmar för att ge en bra hållbarhet. Bootsen håller en hög kvalitet och vi ger 100% glitter garanti, vi vågar lova dig du kommer inte bli besviken.

Varför skall man använda boots på hästen?

En del hästar har en förmåga att ibland trampa sig själv. Oftast med bakbenen på frambenen. För att förhindra att hästen skadar sig kan man i dessa lägen använda boots på hästen. Bootsen skyddar hästen ballar. En del hästar som har förmågan att trampa av sig skorna kan man sätta på boots på. Boots är ingen garanti mot tappskor men kan minska risken. Vintertid kan man med fördel använda boots om man är rädd för broddtramp då bootsen skyddar hästen väl mot eventuellt broddtramp. Bootsen skyddar enbart hästens ballar och hovar.  

Storleksguide för våra boots

I dag finns bootsen i två olika storlekar. Bootsen finns i full storlek som passar utmärkt på stora hästar och i storleken COB som passar bra till lite ädlare hästar samt till ponnyer framför allt C-D. För mer exakta mått se nedan men tänk på att måtten är cirka mått och kan skilja sig något från verkligheten. 

Beskrivning
COB /Full
Höjd på bootsen med päls
11 cm / 12 cm
Höljd på bootsen utan päls
9cm / 11 cm
Omkrets runt hästen ben / karled
23cm / 26cm
Omkrets längst ner runt hoven  mot marken
49cm / 51cm

Tvätt och skötselråd av boots

Vid smuts efter användning borsta bort med mjuk borsta alternativt skölj av smuts och lera under ljummet rimmande  vatten. Häng alltid upp blöta boots på tork så det inte börjar mögla. Undvik att tvätta dem i maskin då glittret kan ta skada. Vi rekommenderar enbart handtvätt. 


Design By Jakida

Vi designar och testar alla våra produkter själva. Det gör att vi har väldigt bra kontroll på vad vi säljer och vi vet att produkterna håller hög kvalitet. Vi är stolta över vårt sortiment och hoppas att Ni gillar det. Är Ni nyfikna läs mer under fliken "om oss" Org. nr:740804-1627 Momsreg nr: SE740804162701

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Nets

© 2024 Design By Jakida Powered by Quickbutik