Trustpilot

Guld boots

Guld glittriga boots

Snygga, guldglittriga boots som sitter bra runt hästens hov. Skyddar effektivt hästen eller ponnyn. Finns i flera färger.


 


Guld glittriga boots med svart fuskpäls

Beställ kvalitetsboots i snyggt guldglitter som gnistrar otroligt fint i solljus. Kombineras med fördel med våra välventilerade benskydd som också går att få i samma guldfärg.

Guld bootsen är tillverkade i PU-läder som är ett annat ord för konstläder. Bootsen har en mycket bra passform och sitter bra på plats när du rider. För den som gillar glitter kan vi utlova 100% glittergaranti, med det menar vi att om du gillar att synas och glittra så kommer du inte bli besviken. Desto mer vanligt ljus eller solljus desto mer glitter.

Vi har valt att förse våra glitter boots med mjuk fuskpäls upptill dels för att ge hästen en skön känsla men framför allt för att förhindra skav runt hästens ben.

Varför använder man boots?

Framför allt använder man boots för att förhindra balltramp när man rider. Bootsen skyddar hästens ben väl mot balltramp men även vintertid mot broddtramp.

Materialval i bootsen

Bootsen är tillverkade i PU-läder med glitter (konstgjort läder), försedd med mjukt fuskpäls upptill som består av 100% polyester för att ge hästen en skön känsla och minimera risken för skav.  Bootsen har en stor kardborrestängning som är sydd med dubbla sömmar då vi vet att det oftast är kardborrestängningen som föst ger vika på ett par boots. Antingen att sömmarna släpper eller att kardborrebandet tappar sin funktion med tiden. 

Glitterbootsen håller en hög kvalitet och känns exklusiva. För perfekt  matchning kombinera gärna våra glitterboots med våra glitter strykkappor som har samma glitterfärg.

Storleksguide boots

Vi har valt att ta fram två storlekar som täcker det flesta hästar som använder boots. Det är full för hästar och COB för ädla hästar som araber, fullblod eller mindre hästar som är nätta. COB fungerar även alldeles utmärkt på ponnyer i storleken C-D-ponny Måtten nedan är angivna i COB/Full och är cirka mått som kan skilja sig lite från verkligheten men det ger dig en möjlighet att mäta hemma om du känner dig lite osäker på vilken storlek du skall välja. 

Beskrivning
COB /Full
Höjd på bootsen med päls
11 cm / 12 cm
Höljd på bootsen utan päls
9cm / 11 cm
Omkrets runt hästen ben / karled
23cm / 26cm
Omkrets längst ner runt hoven  mot marken
49cm / 51cm


Tvätt och skötselråd av boots

Hur tar man på bästa sätt hand om sina boots för att bevara dem i så fint skick som möjligt. Vi rekommenderar att man alltid borsta av bootsen efter användning om det behövs. Om glitterbootsen är rejält smutsiga så kan man med fördel skölja av dem under rinnande vatten. Efter det hänger man upp dem snyggt och prydligt på tork. För att produkten skall hålla sig fin så rekommenderar vi enbart handtvätt, maskintvätt kan i vissa fall skada glittret. 

Följer du dessa enkla tvättråd kommer du bibehålla dina  boots i ett fint skick under en väldigt lång tid framöver.


Design By Jakida

Vi designar och testar alla våra produkter själva. Det gör att vi har väldigt bra kontroll på vad vi säljer och vi vet att produkterna håller hög kvalitet. Vi är stolta över vårt sortiment och hoppas att Ni gillar det. Är Ni nyfikna läs mer under fliken "om oss" Org. nr:740804-1627 Momsreg nr: SE740804162701

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Nets

© 2024 Design By Jakida Powered by Quickbutik