Trustpilot

Mesh svart

Svart utan glitter

Helsvarta välventilerade strykkappor med äkta skin. Benskydden tillverkas i Mesh-tyg som aktivt andas och ger en perfekt passform. Skyddar hästens ben väl.


 


Svarta välventilerad strykkappor utan glitter

För dig som vill ha snygga våra attraktiva benskydd men inte gillar glitter. Då finns det nu ett par helsvarta välventilerade benskydd utan glitter detaljer. Tack vare äkta läder ger det en väldigt bra passform som inte glider ner under ridpasset. Utan benskydden på plats där du har satt dem. Väldigt lätta och smidiga så hästen märker knappast va dem. Benskyddet är genomgående svart och samtliga detaljer är svarta.

Benskydden är framtagna för att vara smidiga, luftiga och med andas funktion för att värna om hästens ben varma sommardagar. Benskydden håller genomgående mycket hög kvalitet och ger en fin känsla. Benskydden släpper effektivt igenom värme och minimerar därmed risken för att hästens ben skall överhettas. Benskydden är tillverkade i svart högkvalitativt Mesh-tyg och förstärkta invändigt med svart skyddande neopren som dämpar slag samtidigt som det ger en skön känsla för hästens. Utsidan av benskydden har vi förstärkt med äkta läder istället för (konstläder) PU-läder som det flesta andra fabrikat använder. Det i sin tur ger ett slitstarkt benskydd som skyddar hästen väl samtidigt som vi inte kompromissar med passformen utan det formar sig mycket bra runt hästens ben.

Benskydden har en extremt bra passform och försluts med tre spännen, ponnyskydden är betydligt kortare så det har enbart två spännen. För en snygg detalj så kan Ni med fördel matcha våra neutralt svarta strykkapporna med våra svarta glitterboots eller varför inte kombinera dessa med riktigt färgglada glitter boots .

Vår design på bensydden

Alla våra dressyr strykkappor är tillverkade i exklusivt Mesh-tyg. Anledningen till varför vi har valt att använda Mesh-tyg är för att benskydden dels blir mjuka samt smidiga samtidigt som det effektivt släpper igenom värme. Det minskar risken för att hästens ben skall överhettas varma dagar. Vi har även valt att förstärkt delar av benskydden med äkta svart läder där slitaget vanligast är som störst. 

Vi har klätt insidan av benskyddet  med Neopren som  skyddar hästens ben mot slag.

Strykkapporna försluts med tre svarta spännen (två på ponnyskydd). Gillar du att synas skall du istället beställa våra benskydd md glitterspännen som ger ett flashigt intryckt när du rider. Dessa strykkappor är betydligt mycket mer neutrala och passar ryttare som inte gillar starka färger och glitter. Benskydden håller genomgående mycket hög kvalitet.   

Tack vare den fin passform och sitter still strykkapporna på plats under hela ridpasset.  

Välj rätt storlek

Benskydden finns i flera olika storlekar. Vi tillhandahåller det vanligaste storlekarna och sen har vi en del återförsäljare som har måttanpassade benskydd till kallblod. Våra storlekar är för shettis, ponny, COB och Full. Ädla hästar eller ponnyer med tunna ben kan med fördel välja en storlek större till bakbenen. Är du osäker över rätt storlek mät insidan av hästens ben. För att mäta korrekt tar du måtten under nedre delen av kotan till strax under knät. Där benskydden normalt sitter. 

Se vår storleksguide nedan. Observera att alla mått kan skilja sig från den fysiska produkten. Dessa mått är enbart riktvärden.  

Storlek
Höjd
Bredd
Shettis
14cm
17/22cm
Ponny
24cm
24/26cm
COB
27cm
25/29cm
Full
29cm
26/31cm


Materialval i benskydden

Utsidan av benskydden: Högkvalitativt Mesh-tyg, försedd med svart äkta läder där. Spännen i PU-läder (konstläder). 

Insidan: Skyddande Neopren som ger en väl dämpande effekt mot slag samtidigt som det ger hästen en skön känsla. 

Vi har försökt fotografera alla produkter i rätt ljus men det kan förekomma nyansskillnad mot verkligheten. 

Tvätt och skötselråd av benskydden

  • Borsta gärna av skydden efter användning
  • Skölja av smuts under varmt vatten
  • Tvättas i max 30gr fintvätt utan skölj eller blekmedel (skydd med glitter enbart handtvätt)
  • Glöm ej att stänga kardborrebanden innan tvätt då kardborrebanden annars kan förstöra tyget
  • Använd ej blekmedel eller sköljmedel
  • Torktumlas ej

Design By Jakida

Vi designar och testar alla våra produkter själva. Det gör att vi har väldigt bra kontroll på vad vi säljer och vi vet att produkterna håller hög kvalitet. Vi är stolta över vårt sortiment och hoppas att Ni gillar det. Är Ni nyfikna läs mer under fliken "om oss" Org. nr:740804-1627 Momsreg nr: SE740804162701

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Nets

© 2024 Design By Jakida Powered by Quickbutik