Mörkblåa fleecelindor

Mörkblåa fleecelindor med mörkblåa glitterspännen ger ett exklusivt utseende. Gnistrar otroligt fint i solljus.
Härligt mörkblåa fleecelindor med blåa glittriga spännen

Mörkblåa fleecelindor med mörkblåa glitterspännen ger ett exklusivt utseende. Om du sen adderar till ett marinblått dressyrschabrak och ett par blå glittriga boots så får du en fin helhet.  

Säkra benlindor i fleece

När vi tog fram våra benlindor funderade vi på vad vi tycker är viktigt och kom fram till slutsatsen att säkerhet går före allt annat. Så vi har valt att på våra benlindor utgå ifrån att benlindan skall vara säker. Därför har vi valt att tillverka våra fleecelindor med extra breda kardborreband som försluter själva lindan runt hästens ben. Förslutningen är 5cm bred och hela 25cm långt vilket är betydligt längre och bredare än det flesta lindorna på marknaden. Lindorna är cirka 3,5m långa och går lätt att kapa till önskad längd. Har man en ädel häst eller en ponny behöver man kapa lindorna så det inte blir för tjockt runt hästens  ben när man lindar dem.

Våra eleganta och stilrena mörkblåa fleecelindor kommer ge dig ett säkert ridpass där vi kan garantera att benlindan inte kommer gå upp om du har lindat hästens ben korrekt. För att ge fleecelindan en extra touch har vi försett förslutningen med härligt mörkblått glittrande PU-läder (som är en form av konstläder) som kommer gnistra extremt fint när du rider soliga dagar.

Tvättråd av fleecelindor

När fleecelindorna blir smutsiga kan du vid behov tvätta dem i maskin. Det gör du bäst i fintvätt max 30 grader. Fleecelindorna bör ej torktumlas men häng gärna upp dem snyggt på tork så går det lätt att rulla ihop dem när det torkat klart.  

Om man beställer ett kitt så får man fyra stycken benlindor.

Hur lindar man hästen ben korrekt

För dig som är ny eller som aldrig tidigare har använd benlindor till din häst har vi tagit fram en enkel guide som visar dig exakt hur du går till väga för att linda hästen ben på ett säkert och korrekt sätt. Här hittar du guiden lär dig linda hästens ben.

Första gångerna man lindar hästens ben tycker vi att det kan vara lämpligt att man har med sig någon som har kunskapen och ser till att lindan blir korrekt lindad runt hästens ben. Tänk på att förslutningen alltid skall stängas bakåt vilket innebär att beroende på vilken sida av hästen som du lindar benen på så måste du ändra riktningen runt benet annars kommer förslutningen hamna åt fel håll. Detta är ett vanligt nybörjar fel men man lär sig ganska fort åt vilket håll man skall linda. Jag brukar att titta på hur padden under sitter, den ger enkelt en hänvisning åt vilket håll du skall linda benlindan. Sätter du padden med stängning bakåt så kan du bara följa samma linje på benlindan och då kommer förslutning att bli bakåt.

Skulle fleecelindorna vara blöta efter ett ridpass eller svettiga. Häng med fördel upp dem på tork innan du rullar ihop dem igen. Borsta även bort eventuell lera eller annan smutts. Vi brukar göra det när fleecelindan fortfarande sitter kvar på hästens ben. Då det alltid bara är den yttersta delen som blir smutsig och det går betydligt mycket fortare att göra det när lindan sitter på benet än man har rullat av den.


Relaterade produkter

Design By Jakida

Vi designar och testar alla våra produkter själva. Det gör att vi har väldigt bra kontroll på vad vi säljer och vi vet att produkterna håller hög kvalitet. Vi är stolta över vårt sortiment och hoppas att Ni gillar det. Är Ni nyfikna läs mer under fliken "om oss"

Läs mer
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Nets

© 2023 Design By Jakida Powered by Quickbutik