Svarta fleecelindor med glitter

Vill du vara diskret men ändå få in lite fint glitter så är våra helsvarta fleecelindor det perfekta valet. Glitterspännet ger ett exklusivt intryck.
Diskreta svarta fleecelindor med svart glitter

Vill du vara diskret men ändå få in lite fint glitter så är våra helsvarta fleecelinda med snygg touch det perfekta valet. Eftersom hela benlindan är svart så blir den diskret men med en glitterförslutning så får du ändå ett exklusivt utseende som kommer glittra väldigt fint soliga dagar. 

Våra eleganta och stilrena svarta fleecelindor ger dig ett säkert ridpass. Med det menar vi att förslutningen är rejält tillagd med ett 5 cm brett och 25 cm långt kardborreband som förhindrar att benlindan inte skall kunna gå upp. 

Förslutningen är försedd med härligt glittrande svart PU-läder som gnistrar otroligt fint i solljus. 

Tvättråd för fleecelindor till häst

Lindorna är tillverkade i fleece och kan tvättas i maskin, högst 30 grader. Benlindorna bör ej torktumlas och för bästa resultat häng upp dem på tork. Tänk på att  försluta kardborreförslutningen innan tvätt då kardborreband annars har en förmåga att förstöra  tyget. 

Benlindorna säljs kompletta i set om fyra. Matcha gärna det svarta benlindorna med fina glittriga boots. Antingen bryter du av det diskreta med ett par färgglada eller så håller du fast vid temat svart och väljer till ett par svarta fint glittriga boots.

Lär dig linda hästens ben korrekt

Vi vet att det ibland kan vara svårt att veta hur man skall linda hästens ben framför allt om man är ovan och nästan aldrig lindar benen. Det vanligaste felet det flesta gör att man lindra benlindan åt samma håll oavsett vilken sida av hästen man lindar. Tänk på att du måste byta håll när du lindar hästens ben från den ena sidan till den andra så förslutningen alltid stängs bakåt. Detta har med säkerheten att göra. Om du rider ut i terräng så skall inte exempelvis en pinne kunna öppna upp lindan om du skrittar rakt emot den och den hamnar mellan lindan och kardborrebandet. Försluts lindan bakåt så kommer aldrig detta ske. Så en bra tanke när man lär sig linda hästens ben är att alltid ha detta i åtanke. Det hjälper en att förstå åt vilket håll du skall linda hästens ben.

Vi har tagit fram en guide som enkelt visar på alla steg hur man går till väga för att linda hästens ben korrekt. Känner du dig osäker så läs och följ våran guide.

Måste man använda paddar under fleecelindor

Vi vet att det finns olika skolor och tankar kring om man skall använda paddar under benlindor eller inte. Under rena bomullslindor använder nog alla paddar men framför allt under fleecelindor är det många som hoppar över paddar. Vi förespråkar att man alltid skall ha paddar under en benlinda. Dels fördelas trycket jämnt över hästens ben och risken att man skulle råka linda för hårt minimeras. Dessutom minimeras risken för skav om man har paddar under. Med fördel så lindar man hästens ben så  man låter en liten del av padden synas i under och överkant.

Benlindor till häst finns även i flera olika material. En del lindor är delvis försedda med elastiskt band, dessa lindor använder jag ibland men där är det otroligt viktigt att man inte drar åt för hårt. Vi har valt att tillverka våra i fleece då det är det material som merparten av alla ryttare använder sig av idag.


Relaterade produkter

Mörkblåa fleecelindor Mörkblåa fleecelindor

Mörkblåa fleecelindor

495 kr
Svart/ljusrosa fleecelindor Svart/ljusrosa fleecelindor

Svart/ljusrosa fleecelindor

495 kr
Svart/brun fleecelindor Svart/brun fleecelindor

Svart/brun fleecelindor

495 kr
Design By Jakida

Vi designar och testar alla våra produkter själva. Det gör att vi har väldigt bra kontroll på vad vi säljer och vi vet att produkterna håller hög kvalitet. Vi är stolta över vårt sortiment och hoppas att Ni gillar det. Är Ni nyfikna läs mer under fliken "om oss"

Läs mer
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Nets

© 2023 Design By Jakida Powered by Quickbutik