Trustpilot

Shettis svart

Svarta shettis benskydd

För dig som söker diskreta benskydd till din shetlandsponny. Vi har tagit fram exakt samma storsäljare på strykkappor med i miniformat för att passa shettisar.


 


Ganska neutrala svarta fina shettis benskydd som ändå glittrar fint i solljus till din shetlandsponnyn. Skiljer sig lite mot vårt ordinarie sortiment som är rätt färgglatt. 

Vi har efter starka önskemål från många vuxna som framför allt kör shetlandsponnyer tagit fram neutrala benskydd. Många vuxna vill tydligen inte ha rosa eller blåa benskydd. På våra svarta benskydd har vi trots allt valt att använda glitterspännen då vi tycker det ger en väldigt fin effekt. Men benskydden känns fortfarande neutrala men med en liten lyxig touch med det svart glitter. Soliga dagar gnistrar glittret väldigt fint i solljus och ger en exklusiv känsla.

Benskydden är framtaget för att passa shetlandsponnys. Det är tillverkade i svart högventilerande Mesh-tyg som har förstärks med äkta läder där slitaget på benskydden är som störst. Genom att använda äkta läder får vi ett mjuk och skönt benskydd som formar sig väldigt fint runt hästens ben. 

Dessa benskydd är exakt samma benskydd som vi har sålt med stor framgång till större hästar bara att det är tillverkade i ett miniformat Vi har fått otroligt fint respons på våra benskydd. Känner du dig osäker så gå in och läs våra recensioner på trustpilot 

Om du känner dig osäker på storleken kan du lätt mäta din lilla shetlandsponny. 

Måtten på våra shettis skydd är enligt nedan:

Observerar att inga mått är exakta, detta är riktlinjer för måtten men det kan skilja lite. Höjden på benskydden är cirka 14cm och omkretsen hög uppe ligger på  17cm samt runt kotan där benskydden är som bredast ligger på cirka 22cm. 

Fördelen med dessa shetlandsponny benskydd är att mot många andra benskydd på marknaden så är dessa benskydd väldigt mjuka, så skulle det vara lite höga så kommer det inte störa shetlandsponnyn. 

Hur tvättar du benskydden till din shetlandsponny

Vi tycker det är viktigt att man kan tvätta benskydden vid behov. Att tvätta våra benskydd i maskin går alldeles utmärkt bara man följer våra tvättråd. Tänk på att alltid försluta alla kardborrespännen innan du lägger benskydden i tvättmaskinen. Kardborreband har en förmåga att förstöra det flesta tyger om man lämnar dem öppna.

När benskydden är rejält smutsiga tvättas det med fördel i en tvättmaskinen. Använd fintvätt som program och tvätta i max 30 grader, utan sköljmedel och blekmedel. Torktumlas ej. 

När tvättmaskinen har gått klart så öppna benskydden och låt dem torka hängandes. Följer du detta tvättråd kommer du bibehålla benskydden i ett fint skick och  bevara glitterspännerna.

Är benskydden bara lite smutsiga så kan man med fördel skölja av dem under rinnande ljummet vatten och sen hänga upp dem för tork.

Varför använder man benskydd

Den största anledningen till att man använder benskydd är att hästen stryker sig och på så sätt slår sig själv på insidan av benet. Det finns många olika typer av benskydd som man kan använda sig av. Känner du dig osäker så läs gärna vår guide välj rätt benskydd. Där benar vi ut varför och vilka typer av benskydd det finns att välja på. Många hästägare väljer även att använda benskydd på sina häst fast hästen inte har behov av benskydd för att vara på den säkra sidan.


Relaterade produkter

Rosa shettis benskydd Rosa shettis benskydd

Rosa shettis benskydd

495 kr
Turkosa shettis benskydd Turkosa shettis benskydd

Turkosa shettis benskydd

495 kr
Roseguld shettis benskydd Roseguld shettis benskydd

Roseguld shettis benskydd

495 kr
Design By Jakida

Vi designar och testar alla våra produkter själva. Det gör att vi har väldigt bra kontroll på vad vi säljer och vi vet att produkterna håller hög kvalitet. Vi är stolta över vårt sortiment och hoppas att Ni gillar det. Är Ni nyfikna läs mer under fliken "om oss" Org. nr:740804-1627 Momsreg nr: SE740804162701

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Nets

© 2024 Design By Jakida Powered by Quickbutik