Trustpilot

Rosa shettis

Rosa shettis benskydd

Söta rosa benskydd till shetlandsponnyn. Tillverkade i välventilerat Mesh-tyg och förstärkta med äkta läder. Strykkapporna är specialanpassade för shettisar.


 


Supersöta rosa shettis benskydd som passar alla små shetlandsponnyn. Självklart tillverkade i en av det stora favoritfärgerna rosa men anpassade till små shettisar. Vi säljer väldigt mycket rosa benskydd även till ponnyer och stora hästar. Rosa är en av våra favoritfärger och vi tycker att både ston och valacker bär upp rosa på ett fint sätt.

Shetlands benskydden är tillverkade i välventilerat Mesh-tyg och är förstärkta med äkta läder där slitaget är som störst. Benskydden är väldigt mjuka vilket gör att det inte skaver eller trycker om det skulle skulle vara lite höga. 

Vi har ställt frågan till väldigt många hästägare som har shetlandsponnys och kommit fram till att majoriteteten av alla svar hamnar på ungefär samma mått. Så därefter har vi designat och tagit fram benskydden. Det är försedda med två breda härligt glittrande spännen i PU-läder som ger en fantastisk lyster soliga dagar. 

Benskydden till shetlandsponnys finns i flera andra färger och alla med glitterförslutning. Barnen kommer älska benskydden då det glittra väldigt fint i solljus. 

Samtliga mått på benskydd för shetlandsponny:  

Vi har valt en höjd på 14cm  (benskydden är tillverkade i ett väldigt mjuka i materialet vilket gör att skulle benskydden vara lite höga så kommer det inte störa). När det gäller omkretsen har vi även tagit höjd för kotan som är benets bredaste parti. Så högst upp så har benskydden en omkrets på 17cm och längre ner runt kotan har vi gjort benskydden större. Där har det en omkrets på 22cm.

Material

Tillverkade i Mesh-tyg som är ett material som effektivt släpper igenom fukt.  Äkta läder på insidan där slitaget är som störst och glittrande spännen i PU-läder (konstläder) som gnistrar otroligt fint i solljus. 

Tvättråd 

Tvättas i max 30grader, utan sköljmedel och blekmedel. Torktumlas ej. Viktigt att Ni är noggranna med att tvätta skydden endast i 30grader för att bevara glitterspännena i fint skick. När du tvättat benskydden så häng upp dem fint på tork. Om du vårdar dina benskydd med omsorg så kommer det hålla i många år och bibehålla sitt fina lyster i solljus. 

Behöver man använda benskydd på shetlandsponnyer

Vi tycker att det är varje hästägares eget beslut att bedöma om en häst behöver benskydd eller inte. Generellt är det inte storleken som avgör behovet av strykkappor eller inte. Det är många som kommenterar eller frågar oss om små shetlandsponnyer verkligen behöver använda benskydd. Vårt svar på det är att vi tror inte det spelar någon roll vilken hästras man äger utan det snarare hästens behov som styr. Vissa hästar oavsett om det är stora eller små stryker sig och har behov av strykkappor. Sen finns det många som väljer att ha strykkappor på sina hästar i förebyggande syfte för att skydda benen mot eventuella slag. Vi själva använder i stort sett alltid benskydd när vi rider fast vi har en häst som egentligen inte behöver benskydd men vi tycker att det är en ganska billig försäkring som skyddar hästens ben väl om olyckan skulle vara framme. Vi hoppning använder vi alltid senskydd som skyddar hästens senor ifall ett språng skulle bli tokigt.


Relaterade produkter

Turkosa shettis benskydd Turkosa shettis benskydd

Turkosa shettis benskydd

495 kr
Roseguld shettis benskydd Roseguld shettis benskydd

Roseguld shettis benskydd

495 kr
Svarta shettis benskydd Svarta shettis benskydd

Svarta shettis benskydd

495 kr
Design By Jakida

Vi designar och testar alla våra produkter själva. Det gör att vi har väldigt bra kontroll på vad vi säljer och vi vet att produkterna håller hög kvalitet. Vi är stolta över vårt sortiment och hoppas att Ni gillar det. Är Ni nyfikna läs mer under fliken "om oss" Org. nr:740804-1627 Momsreg nr: SE740804162701

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Nets

© 2024 Design By Jakida Powered by Quickbutik