Fina benskydd till shetlandsponny

Fina måttanpassade benskydd för shetlandsponnyer. Tillverkade i välventilerat Mesh-tyg samt äkta läder som ger ett mjukt och  följsamt benskydd. Försedda med glitterspännen som gnistar otroligt fint i solljus.  


Vi har tagit fram våra omtycka benskydd måttanpassade till shetlandsponnyer. Benskydden är tillverkade i Mesh-tyg och äkta skin som andas väl samt ger ett mjukt och följsamt skydd. Försedda med härliga glitterspännen som glittrar fint i solljus.  Vi vet att det är svårt att hitta benskydd som passar en shetlansponny. Därför har vi vi valt att ta fram våra populära benskydd i miniformat för att passa shetlandsponnyerStrykkapporna till shetlandsponnyerna är exakt samma benskydd som vi gör till stora hästar men i miniformat för att passa en liten shettis.  Det är tillverkade i Mesh-tyg och försedda med äkta läder där slitaget är som störst. Med härligt glittriga spännen som ger benskydden en fin glittrande effekt i solljus.

Mått benskydd shetlandsponny

Att få fram rätt mått till en shetlandsponny har inte varit lätt. Vi har fått in väldigt många mått från olika shettis ägare. Vi har insett att måtten varierar väldigt mycket och har fått information från väldigt många att alla skydd är för höga. Vi har tagit fram ett shetlandsponny skydd som håller ett snittmåtten av alla mått vi har fått in.

Benskydden är framtagna och tillverkade för att passa riktigt små hästar. Vi har satt höjden är 14cm, omkretsen är 17cm högst upp på benet och 22cm runt självaste kotan där benet är som tjockast. Benskydden är försedda med två breda glitterspännen med resårband vilket gör att det går att reglera omkretsen väl runt benet. Strykkapporna är tillverkade i ett väldigt mjukt material vilket gör att om det blir lite för höga  så kommer det inte påverka nämnvärt och inte störa hästen rörelsemönster. 

Material benskydd shetlandsponny

Strykkapporna i storlek shetlandsponny är tillverkade i högkvalitativt Mesh-tyg som effektivt släpper igenom både fukt och värme. Strykkapporna är förstärkta med äkta läder där slitaget är som störst. Samtliga strykkappor till shettisar är försedda med härligt glittriga spännen som ger ett väldigt glittrigt och fint intryck framför allt solig dag. 

Skötselråd benskydd shetlandsponny

Borsta av skydden med en mjuk borste efter användning. Vid lite smuts skölj av strykkapporna under ljummet rinnande vatten. Benskydden kan tvättas i maskin men högst i 30grader, använd ej skölj eller blekmedel. Det är viktigt att du stäng kardborrebanden innan tvätt benskydden då det annars kan förstöra tyget på benskydden eller om du tvättar strykkapporna med andra saker. 

Färgval

Vi har fått många önskemål om vuxenfärger till benskydd för shetlandsponny. Många vuxna som kör sina hästar vill inte ha rosa och ljusblåa benskydd där har vi valt att ta fram benskydd i mer neutrala färger.

Varför benskydd

Många tror att shetlandsponnyer inte behöver använda benskydd. När det kommer till benskydd eller inte beror det inte på hästras eller storlek av häst. Utan det som styr om en häst behöver benskydd är hur det rör sig under ridning eller körning. En del hästar stryker sig och behöver benskydd för att skydda sina ben mot eventuella slag. Andra använder benskydd i förebyggande syfte. Lätta välventilerade benskydd ger ett bra skydd till hästens ben samtidigt som det låter hästens ben andas. I vissa fall använder man även boots till hästar som rör sig väldigt stort och har en förmåga att trampa sig själva på ballarna. Boots skyddar väldigt bra både mot broddtramp vintertid men även mot balltramp året om.

Design By Jakida

Vi designar och testar alla våra produkter själva. Det gör att vi har väldigt bra kontroll på vad vi säljer och vi vet att produkterna håller hög kvalitet. Vi är stolta över vårt sortiment och hoppas att Ni gillar det. Är Ni nyfikna läs mer under fliken "om oss"

Läs mer
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Nets

© 2023 Design By Jakida Powered by Quickbutik