Trustpilot

Måttanpassade benskydd för shetlandsponny


Rosa shettis benskydd Rosa shettis benskydd

Rosa shettis benskydd

495 kr
Turkosa shettis benskydd Turkosa shettis benskydd

Turkosa shettis benskydd

495 kr
Svarta shettis benskydd Svarta shettis benskydd

Svarta shettis benskydd

495 kr
Roseguld shettis benskydd Roseguld shettis benskydd

Roseguld shettis benskydd

495 kr

Vi har tagit fram våra omtycka benskydd måttanpassade till shetlandsponnyer. Våra benskydden för shetlandsponnyer är tillverkade i Mesh-tyg och äkta skin som andas väl samt ger ett mjukt och följsamt benskydd. Samtliga benskydd för shetlandsponnyer är försedda med härliga glitterspännen som glittrar fint i solljus.  Vi vet att det är svårt att hitta benskydd som passar en shetlandsponny. Därför har vi vi valt att ta fram våra populära benskydd i miniformat för att passa shetlandsponnyerStrykkapporna till shetlandsponnyerna är exakt samma benskydd som vi gör till stora hästar men i miniformat för att passa en liten shetlandsponny.  Benskydden för shettisar är tillverkade i Mesh-tyg och försedda med äkta läder där slitaget är som störst. Med härligt glittriga spännen kommer barnen älska våra benskydd till shettisar då de glittrar effektfullt i solljus.

Måttanpassade benskydd för shetlandsponnyer

Att få fram rätt mått till en shetlandsponny har inte varit lätt. Vi har fått in väldigt många mått från olika shettis ägare. Vi har insett att måtten varierar väldigt mycket och har fått information från väldigt många att alla skydd är för höga. Vi har tagit fram ett shetlandsponny benskydd som håller ett snittmåtten av alla mått vi har fått in. Vi har även efter försäljning korrigerat måtten något efter önskemål.

Benskydden för shettisar är framtagna och tillverkade för att passa riktigt små hästar. Vi har satt max höjden på 14cm, omkretsen på 17cm högst upp på benet och 22cm runt självaste kotan där benet är som tjockast. Benskydden för shettisar är försedda med två breda glitterspännen med resårband vilket gör att det går att reglera omkretsen väl runt benet. Strykkapporna för shetlandsponnyer är tillverkade i ett väldigt mjukt material vilket gör att om det blir lite för höga  så kommer det inte påverka nämnvärt och inte störa hästen rörelsemönster. 

Materialval på våra shettis skydd 

Strykkapporna i storlek shetlandsponny är tillverkade i högkvalitativt Mesh-tyg som effektivt släpper igenom både fukt och värme. Strykkapporna för shetlandsponnyn är förstärkta med äkta läder där slitaget är som störst. Samtliga strykkappor för  shettisar är försedda med härligt glittriga spännen som ger ett väldigt glittrigt och fint intryck framför allt solig dag. 

Skötselråd 

Borsta av benskydden väl  med en mjuk borste efter användning. Vid lite smuts skölj av strykkapporna för shetlandsponnyn under ljummet rinnande vatten. Benskydden för shettisar kan tvättas i maskin men högst i 30grader, använd ej skölj eller blekmedel. Det är viktigt att du stäng kardborrebanden innan tvätt då shettis benskydden annars kan noppra tyget på benskydden eller om du tvättar strykkapporna med andra saker så kan övrig tvätt bli förstörd.  

Färgval

Vi har fått många önskemål om vuxenfärger till benskydd för shetlandsponny. Många vuxna som kör sina hästar vill inte ha rosa och ljusblåa benskydd där har vi valt att ta fram benskydd även i mer neutrala färger. Men om Ni saknar någon färg så går det bra höra av er. Vi tar kontinuerligt emot specialbeställningar på benskydd för shetlandsponnyer från kundspecifika önskemål.  

Varför benskydd till shetlandsponnyer

Många tror att shetlandsponnyer inte behöver använda benskydd. När det kommer till benskydd eller inte beror det inte på hästras eller storlek av häst. Utan det som styr om en häst behöver benskydd är hur det rör sig under ridning eller körning. En del hästar stryker sig och behöver benskydd för att skydda sina ben mot eventuella slag. Andra använder benskydd i förebyggande syfte. Lätta välventilerade benskydd ger ett bra skydd till hästens ben samtidigt som det låter hästens ben andas. I vissa fall använder man även boots till hästar som rör sig väldigt stort och har en förmåga att trampa sig själva på ballarna. Boots skyddar väldigt bra både mot broddtramp vintertid men även mot balltramp året om.

Design By Jakida

Vi designar och testar alla våra produkter själva. Det gör att vi har väldigt bra kontroll på vad vi säljer och vi vet att produkterna håller hög kvalitet. Vi är stolta över vårt sortiment och hoppas att Ni gillar det. Är Ni nyfikna läs mer under fliken "om oss" Org. nr:740804-1627 Momsreg nr: SE740804162701

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Nets

© 2024 Design By Jakida Powered by Quickbutik