Trustpilot

Svart dressyrschabrak

Svart dressyrschabrak

Svart exklusivt dressyrschabrak med härligt strassband längst kanten som gnistrar otroligt fint i solljus. Bra passform och hög mankfrihet.


 


Snyggt stilrent svart dressyrschabrak. Svart och guld är fantastiskt fint ihop. Addera sedan till strass mellan kantbanden så får du ett schabrak som glittrar väldigt fint i solljus. För komplett outfit matcha gärna vårat svarta guldiga dressyrschabrak med svarta eller vita välventilerade benskydd med guldglittrande spännen och ett par guldglittrande boots. Så fint ihop och vi lovar dig du kommer sticka ut på dressyrbanan bland alla andra ekipage.

Designen på vårt dressyrschabrak

Kvalitativt dressyrschabrak i blank svart färg med strass och dubbla kantband i guldgul färg. Det ger ett mycket exklusivt utseende. Strassen blänker otroligt fint vid i solljus. Schabraket har en perfekt design med väl tilltagen höjd fram som ger hästen hög mankfrihet (du behöver inte vara rädd att schabraket sitter tajt mot manken under sadeln) och stoppkuddarna fram förhindrar att schabraket glider bak under träningspasset.  

Materialval på dressyrschabraket

Dressyrschabraket är tillverkat i 100% polyester med en blank yta som är smutsavvisande. Du kan enkelt torka av schabraket med en fuktig trasa om det skulle behövas. Schabraket är väl vadderat för att ge hästen en skön känsla när sadeln ligger på. Dressyrschabraken är försett med långa stoppkuddar fram som förhindrar att schabraket kan glida bak när du rider.

Fållan / öglan på schabraket där sadelgjorden sitter är öppningsbar på båda sidor med kardborreband som ger ett snabbt byte av sadelgjord eller schabrak om det skulle behövas.

Dressyrschabraket följer vårt tema "Ride and shine" vilket innebär att det är försedda med strass som glittrar fint en solig dag.  

Färg på dressyrschabraket: Högblankt svart
Färg på passpoaler: Dubbla passpoaler i gul/guldfärg med fint blänkande strassband mitt emellan.
Detaljer: Sadelgjordsremmen är öppningsbar med kardborrknäppning vilket ger ett snabbt och enkelt byte av både sadelgjord och schabrak.

Tvätt och skötselråd för dressyrschabraket

För bästa hållbarhet tvätta schabraket i fintvätt max 30grader. Se till att försluta kardborrebanden då det annars finns risk för att kardborrebandet rispar eller förstör tyget.
Använd varken sköljmedel eller ej blekmedel vid tvätt. Schabraket bör ej torktumlas efter tvätt utan sträck ut schabraket i vått tillstånd och häng upp det på tork.

Storleksguide för dressyrschabraken

Observera att måtte nedan är cirka mått. Verkligheten kan skilja lite mot nedan mått i tabellen. Generellt säger vi att Ponny / COB schabraken passar från B-ponny upp till liten stor häst.


Storlek
Längd
Höjd
Ponny/COB
58cm
50cm
Full
62cm
55cm


Vad är det för skillnad på ett dressyr och ett hoppschabrak.

Den största skillnaden mellan ett hopp och dressyrschabrak är formen på självaste schabraket. Då dressyrsadlar har betydligt mycket längre sadelkåpor så är även dressyrschabraket betydligt mycket högre för att täcka hela ytan av sadeln. Dressyrschabrak är i i regel även större baktill bakom sadeln då många hoppryttare vill ha ganska små schabrak som inte skall kunna störa hästen över höga hinder. Hoppschabrak är oftast även förstärkta där man stänger sadelgjorden då en hopp kontra dressyrgjord sitter placerat på lite olika sätt.

För tillfället har vi bara tagit fram en kollektion på dressyrschabrak men vi tittar på att försöka hitta en bra passform för ett hoppschabrak som sitter still på hästens rygg när det hoppar höga hinder.


Design By Jakida

Vi designar och testar alla våra produkter själva. Det gör att vi har väldigt bra kontroll på vad vi säljer och vi vet att produkterna håller hög kvalitet. Vi är stolta över vårt sortiment och hoppas att Ni gillar det. Är Ni nyfikna läs mer under fliken "om oss" Org. nr:740804-1627 Momsreg nr: SE740804162701

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Nets

© 2024 Design By Jakida Powered by Quickbutik