Trustpilot

Grönt dressyrschabrak

Grönt dressyrschabrak

Snyggt mörkgrönt schabrak med glittrande strass. Designad med hög mankfrihet och stoppkuddar fram för optimal passform.


 


Vi har fått in många önskemål att ta fram ett stilrent grönt dressyrschabrak. Vi tycker mörkgrönt i kombination med svart ger ett exklusivt utseende. Som ni säkert har märkt så gillar vi glitter och vårt mål är att det flesta saker vi tar fram skall synas lite mer än alla andras produkter och ge ett fint glitter soliga dagar. Därför har vi försett alla våra dressyrschabrak med vita eller svarta strassband.

Vår egen design på dressyrschabraken

Vårt kvalitativa mörkgröna dressyrschabrak är försett med strass som gnistrar väldigt fint så fort solen är framme. Strassbandet sitter mellan dubbla svarta kantband för att ge ett exklusivt utseende till schabraket. Strassen ger ett blänkande intryck vid soliga dagar. Schabraket har en perfekt design med väl tilltagen mankfrihet som gör att schabraket inte ligger direkt mot manken utan det bildas bra men luft mellan sadeln och schabraket. Vi har även valt att förse dressyrschabraket med rejäla stoppkuddar framtill för att sadeln inte skall åka bak under ridpasset. Kombinera gärna vårt fina dressyrschabrak med våra välventilerade benskydd med glitterspännen och fina glittrande boots som skyddar hästens ben väl under hela ridpasset.  

Vårt materialval på dressyrschabraket

Alla våra dressyrschabrak är tillverkat i 100% polyester med en blank sida som är väl smutsavvisande. Schabraket är väl vadderat för att ge hästen dämpning vid ridning och en skön känsla mot hästens rygg.

Fållan eller öglan på schabraket där man trär igenom sadelgjorden är försedd med kardborreband. Det gör att öglorna lätt går att öppna på båda sidorna vilket förenklar och försnabbar eventuellt byte av både schabrak och sadelgjord vid behov.

Färg: Mörkgrönt (tänk på att det alltid är svårt att återge exakt färg via bilder)
Passpoaler: Dubbla passpoaler i svart med fint glittrande strassband placerat mitt emellan passpoalerna.
Detaljer: Sadelgjordsremmen eller öglan är öppningsbar med kardborrknäppning

Tvätt och skötselråd för dressyrschabraket

För bästa hållbarhet borsta av schabrakeket innan du lägger det i tvättmaskinen. Var nog med att du försluter kardborrebanden väl då det annars kan förstöra tyget i tvättmaskinen. Tvätt på finprogram max 30 grader. Använd vanligt tvättmedel, använd aldrig blekmedel och undvik sköljmedel. Torktumla ej schabraket efter tvätt utan sträck det i vått tillstånd och häng upp det snyggt.

Storleksguide på våra dressyrschabrak

Tänk på att måtte nedan är cirka mått, det kan skilja sig lite från verkligheten. Generellt anser vi att storleken ponny / COB schabraken passar från C-D ponny. Full storlek är för stora hästar. Ponnyer som bör en stor hästsadel bör ha full på schabraket. Vi gillar inte när schabraken blir väldigt långa baktill så vi har valt att ha ett lite kortare schabrak än det som är som längst på marknaden.

Storlek
Längd
Höjd
Ponny/COB
58cm
50cm
Full
62cm
55cm


Varför använder man schabrak under sadeln
Största anledningen till att använda ett schabrak under sadeln är för att skydda sadeln mot svett och smuts. Men även för att det det skall bli bekvämt för hästen att bära en sadel. Många använder även paddar mellan schabraket och sadeln för att dämpa ryttarens rörelse mot hästens rygg. En del hästar är känsligare än vissa andra. Generellt sett blir helhetsintrycket så mycket finare med ett ekipage som har ett fint schabrak under sadeln.


Design By Jakida

Vi designar och testar alla våra produkter själva. Det gör att vi har väldigt bra kontroll på vad vi säljer och vi vet att produkterna håller hög kvalitet. Vi är stolta över vårt sortiment och hoppas att Ni gillar det. Är Ni nyfikna läs mer under fliken "om oss" Org. nr:740804-1627 Momsreg nr: SE740804162701

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Nets

© 2024 Design By Jakida Powered by Quickbutik